5 Ağustos 2017 Cumartesi

İngilizce kitapların E-kitap versiyonu Amazon Kindle'de


NOTE : The English translation of this article is below.

İngilizce kitaplarım için önemli duyuru

Amazon Direct Publishing (Direkt Yayıncılık) uygulaması..

03.08.2017 tarihi itibari ile "And God Created The Power" ve "What Is Your Birthday?" adlı İngilizce kitapların,matbaa kitap basımı Amazon şirketine bağlı Createspace yayınevinden kaldırılmıştır.

Bunun nedeni ise Amazon sitesinin, yeni bir uygulama ile kitap basım işini kendisinin üstlenmesi olmuştur. Yani Amazon şirketi,"Direct Publishing (Direkt Yayıncılık)" ile yazarların kitaplarını hem e-kitap hem de kağıt baskısını üstlenmesini sağlayan bir uygulama geliştirmiştir. Bu uygulama sanmıyorsam halen beta olarak sürdürülüyor. Yazarlar bu uygulama ile kitaplarının hem e-kitap hem de kağıt basım kontrolünü kendisi elinde bulundurabiliyor. İsterse bunları yayından kaldırabiliyor.

Amazon'un Kindle doğrudan yayıncılık konusundaki bilgisi kısaca şöyle; (İsterseniz kaynağına gidip bakabilirsiniz.)

----------------------------
"Kindle Doğrudan Yayıncılık

Kindle Doğrudan Yayıncılık ile e-Kitapları ve kağıt kaplamaları ücretsiz olarak kendiniz yayınlayın ve Amazon'da milyonlarca okuyucuya ulaşın.

Hızlı pazarlamaya başlayın. Yayıncılık 5 dakikadan az sürer ve kitapınız 24-48 saat içinde dünyadaki Kindle mağazalarında görünür.

Daha çok para kazanın. ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Hindistan, Fransa, İtalya, İspanya, Japonya, Brezilya, Meksika, Avustralya ve daha birçok ülkedeki müşterilere yapılan satışlarda% 70'e kadar telif hakkı kazanın. KDP'ye kaydolun Kindle Unlimited ve Kindle Sahiplerinin Ödünç Verme Kütüphanesi aracılığıyla daha fazla para kazanın.

Kontrolü tutun. Haklarınızı kontrol edin ve kendi liste fiyatlarınızı belirleyin. Kitaplarınızda istediğiniz zaman değişiklik yapın.

Sayısal ve basında yayınlayın. Kindle eBook'larını ve kağıt kaplamaları ücretsiz olarak KDP'ye yayınlayın.

Bugün başlayın! KDP ile kendi başınıza ücretsiz yayınlayın. Bunun ne kadar kolay olduğunu öğrenin."  KAYNAK - BAK 
--------------------------------
Çeviri : Google Çeviri

Amazon,e-kitap uygulamasında sadece belirlenmiş dillerde yayınlamasına izin veriyor. Maalesef bunların içerisinde Türkçe bulunmamaktadır.

Kağıt baskısında ise henüz bu konuda yeterince bilgi sahibi olamadım. Çünkü Türkçe versiyonlarının kağıt basımlarını Amazon'a aktarmayı şimdilik pek düşünmüyorum. Önceliği İngilizce kitaplara verdim. Eğer bunları yayınlatma da başarılı olursam Türkçe kitapları da eklemeyi düşünüyorum. Ancak Amazon'un Türkçe kitapların kağıt basımlarını kabul edip etmediğini henüz bilmiyorum. Ama tahminime göre kabul etmiyor olabilir. Buna ilerde bakacağım.

Bir de şunu da söyleyeyim. İngilizce kitapların kağıt baskısında ciddi bir sorun çıktı. Bu nedenle aynı şeyin Türkçe kitaplarda da olabilmesi büyük olasılık. Bunları yeri geldikçe anlatacağım.

E-Kitap
----------


Amazon şirketine bağlı olan Createspace yayınevinde bulunan İngilizce kitapları, hem e-kitap hem de kağıt basımlarının yapılabilmesi için Amazon sitesine almayı düşündüm. Ve bunu gerçekleştirdim.

E-kitap olarak yayına alınmasını sağladım. Fiyatları da kendimiz belirlediğimiz için (İngilizce çeviri bozukluğu nedeniyle),fiyatları çok düşürdüm. Aslında ücretsiz seçenekleri de vardı ama ben bunları hazırlarken bir emek vermiştim. Bunun karşılığını çok az bir ücret de olsa almak benim hakkım diye düşündüm. Zaten fiyatlar o kadar düşük ki,bu fiyatlardan bana düşen sadece ( o da satılırsa tabii ki ) %35 gibi bir ücret civarında. Onu da varın gelin siz hesaplayın. :(

İngilizce kitapların e-kitap versiyonun fiyatları;
------------------------------------------------------------
 "And God Created The Power" için 1,99 $
"What Is Your Birthday?" için ise 2,99$

Ve şu an e-kitap olarak (Amazon'un Brezilya'dan Japonya'ya kadar desteklediği dillerde pek çok ülkedeki Amazon sitelerin de) yayına alınmış durumda.

Bu ülkeler şöyle;

Amazon Kindle Store satış adresleri;

And God Created The Power : Kindle Edition

ABD US : (Şu an ABD'de satışı yapılmıyor.)
İngiltere UK :
Almanya DE :  (Türkçe dil desteği var.Türkçe olarak siteyi gezebilirsiniz.)
Fransa FR :
İspanya ES :
İtalya IT :
Hollanda NL :
Japonya JP :
Brezilya BR :
Kanada CA :
Meksika MX :
Avustralya AU :
Hindistan IN :

What Is Your Birthday? : Kindle Edition

ABD US :  (Şu an ABD'de satışı yapılmıyor.)
İngiltere UK :
Almanya DE :  (Türkçe dil desteği var.Türkçe olarak siteyi gezebilirsiniz.)
Fransa FR :
İspanya ES :
İtalya IT :
Hollanda NL :
Japonya JP :
Brezilya BR :
Kanada CA :
Meksika MX :
Avustralya AU :
Hindistan IN :

NOT: Amazon'un Almanya versiyonun da,Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Sitenin sağ üst kısmında "Amazon.de artık Türkçe" yazısına  tıklayın. Eğer yazı yoksa en altta Amazon simgesinin hemen yanındaki şıkkı "Türkçe TR" olarak seçin. Bu şekilde Amazon'un Almanya versiyonunu Türkçe olarak gezebilirsiniz. Yazıları daha iyi anlayabilirsiniz.

Kağıt basım
----------------
Kağıt basım için de işlemleri gerçekleştirdim. Ancak bu işlemi gerçekleştirirken,Amazon "şu an Createspace'de yayınlanan İngilizce versiyonların kaldırılacağını; Amazon da yayınlanacağını" gibi belirten bir uyarı verdi. Ben de bunu kabul ettim. İngilizce kitapları bu şekilde Amazon'a aktarmış olduk. Ancak henüz yayına alınmış değil.

Amazon'daki kitap basımı ile ilgili yaşanan problemler..

Bunun nedeni ise (anladığım kadarı ile) Createspace yayınevindeki bazı içeriklerin Amazon'da kabul edilmeyişi idi. Örneğin "kitap kapağı,iç tasarım" gibi çok sayıda düzenlemeler,Amazon'un yayın politikasına pek uymuyormuş. En azından ben öyle anladım. Bu nedenle İngilizce kitaplarımın yayınlanabilmesi için bu düzenlemelerin yapılması gerekiyormuş. Başka türlü olmuyormuş.

Ve bunun için benim biraz zamana ihtiyacım olacak gibi. Bakalım nasıl ve ne oranda düzeltebileceğim,bunu zaman gösterecek. Kolay bir şey değil.

NOT : Unutmadan şunu da belirteyim. İyi ki Createspace sitesinde bulunan Türkçe versiyonlarını buraya (Amazon'a) aktarmamışım. Türkçeyi kabul etseler bile büyük ihtimalle bunların da kaderi bu şekilde olabilirdi. Şimdilik bu işler düzelene kadar kendi yerlerinde kalmaları daha iyi. :))

Amazon bunun için ücretli "profesyonel düzenlemeler yapan ve çeviri işini bilen" bazı yayınevi şirketleri öneriyor. Mesela Createspace bunlardan biri. Createspace yayınevinin fiyatlandırmasına baktım. En az 160 dolardan başlıyor gibiydi. Bu da tabii (anladığım kadarı ile) sadece "yazım hatalarının tespit edilmesi" ile ilgili olması lazımdı.

Kitaplardaki yazım hatalarının tespit edilebilmesi için kitapların içinde bir kaç tur gezilmesi gerekiyor. İşte o bir kaç tur,fiyatları artırıyor. Tur sayısı arttıkça fiyatta o derece artış gösteriyor. Diğerleri (kitap kapağı,tasarım) vs gibi birçok işlem için biraz daha kesenin ağzını açmanız gerekiyor.

Maddi imkanım olsaydı belki bunları yaptırırdım. Ama işte yok. Bunu kendim düzeltmeye çalışacağım. Bakalım,yapabilecek miyim? Hayırlısı diyelim artık. :)

Yani anlayacağınız şu an İngilizce kitapların kağıt basımı,Kindle Store olarak yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı yapılamamaktadır. Eğer yapılmış olsaydı fiyatları da yarı oranda düşmüş olabilecekti.

Kitap basımı olsaydı /ilerde olduğunda büyük ihtimalle fiyatları şu şekilde olacaktır;
----------------------------------------------
"And God Created The Power" 7,99 $
"What Is Your Birthday?" 19,99 $

Kitapların şu anki basımı ise halen eski fiyat üzerinden devam ediyor gibi..
-------------------------------------------------
"And God Created The Power"   12,99 $  BAK
"What Is Your Birthday?"   29,99 $ BAK

NOT : Kitapların blog sitemdeki adresleri de şöyle;
----------------------------------------
And God Created The Power 
What Is Your Birthday?

Evet,size bu değişikliği açıklama ihtiyacı duyduğum için bunları anlatmak zorunda kaldım. Bunların ingilizcesini de yayınlayıp altına ekledim. Umarım yabancılar,Google çevirinin hatalarını görmezden gelebilir.. :)) Saygılarımla.. E.Y.

*******************************

ENGLİSH

The e-book version of English books is now on Amazon.

Important announcement for my English books.

Amazon Direct Publishing application ..

As of 03.08.2017 English books, "And God Created The Power" and "What Is Your Birthday?"  print book publications (linked to the Amazon company) have been removed from Createspace publishing house.

The reason for this is Amazon's (with a new application) undertaking the book printing business itself.  That is to say, with "Direct Publishing", Amazon has developed an application that allows authors to undertake both e-books and paper prints. I think this application is still in beta. With this application, authors can have both e-book and paper printing control of their books.If you want, you can remove them from the broadcast.

Amazon's Kindle direct publishing information is briefly as follows; (You can go to the source and look at it.)

-------------------------------
"Kindle Direct Publishing

Self-publish eBooks and paperbacks for free with Kindle Direct Publishing, and reach millions of readers on Amazon.

Get to market fast. Publishing takes less than 5 minutes and your book appears on Kindle stores worldwide within 24-48 hours.

Make more money. Earn up to 70% royalty on sales to customers in the US, Canada, UK, Germany, India, France, Italy, Spain, Japan, Brazil, Mexico, Australia and more. Enroll in KDP Select and earn more money through Kindle Unlimited and the Kindle Owners' Lending Library.

Keep control. Keep control of your rights and set your own list prices. Make changes to your books at any time.

Publish in digital and print. Publish Kindle eBooks and paperbacks for free on KDP.
Get started today! Self-publish with KDP for free. Learn how easy it is."  SOURCE - LOOK
----------------------------

Amazon allows e-book applications to be published only in selected languages. Unfortunately, there is no Turkish language.

I have not had enough information in this issue yet. Because I do not really think about transferring Turkish paper versions to Amazon for now. I gave priority to English books. If I succeed in publishing them, I do not want to add Turkish books. However, I do not know yet whether Amazon accepts the editions of Turkish books. But according to my guess, he may not agree. I'll look at it later.

And I must say that. There was a serious problem in the printing of English books. For this reason, it is very likely that the same thing can be found in Turkish books. I can tell these things as they come in.

E-Book
----------
The English books in Createspace's publishing house, which is affiliated with the Amazon company, were intended to be bought at Amazon for e-book and paper publishing. And I realized that.

I made it available as an e-book. Due to the fact that we set the prices ourselves, I dropped a lot because of the translation error in English. Actually, there were free options, but I made a lot of effort in preparing them. To take care of it, (even if there is a small fee) about me. I thought. Already the prices are so low that it costs me around 35% of the price. (If it is sold, of course). You also have to calculate it yourself. 

Prices of ebook versions of English books;
----------------------------------------------------
 "And God Created The Power" for 1,99 $ 
"What Is Your Birthday?"  for 2,99 $ 

And e-books currently in publication. (Amazon also supports Amazon sites in many countries in languages supported by Brazil to Japan.)

These countries are as follows;

Amazon Kindle Store sales addresses;

And God Created The Power : Kindle Edition

USA US:  (It is currently not on sale.)
England UK
Germany DE: (There is Turkish language support. You can browse the site in Turkish.)
France FR
Spain ES
Italy IT
Netherlands NL
Japan JP
Brazil BR
Canadian CA
Mexico MX
Australia AU
India IN

What Is Your Birthday? : Kindle Edition

USA US(It is currently not on sale.)
England UK:
Germany DE(There is Turkish language support. You can browse the site in Turkish.)
France FR:
Spain ES:
Italy IT:
Netherlands NL:
Japan JP:
Brazil BR:
Canadian CA:
Mexico MX:
Australia AU:
India IN:

NOTE: The German version of Amazon also has Turkish language support. Click on "Amazon.de now Turkish" in the top right of the site ..If there is no article, choose the chic right next to the Amazon icon at the bottom as "Turkish TR" .. This way you can browse the German version of Amazon in Turkish. You can understand the text better.

Paper printing
----------------
I also made the procedure for paper printing. However, when he did this, he gave a warning that Amazon (now uninstalling English versions published in Createspace, will be published on Amazon). I accepted it. We transferred English books to Amazon this way. But it has not yet been published.

Problems experienced related with "book printing" on Amazon.

The reason for this was that some content in the Createspace publishing house was not accepted on Amazon. For example, a number of regulations such as "book cover, interior design" do not fit well with Amazon's publishing policy. At least I understand that. For this reason, these regulations must be made in order for English books to be published. It does not happen any other way.

And I'm going to need some time for this. Let's see how and when I can fix it, it will show time. It's not easy.

NOTE : From forget I said it. Thankfully I did not transfer the Turkish versions found on Createspace site here (Amazon). Even if they accepted the Turkish, they probably could have had their destiny. For now, it's better to keep them in their place until they get better. :))

Amazon recommends some publishing companies that make paid "professional edits and translation jobs" for it. For example, this Createspace is one of these. I look at the pricing of Createspace publisher. It starts at least $ 160. This, of course, should only be related to the detection of spelling mistakes (as far as I understand).

In order to detect misspellings in the books, you need to take a few trips in the books. That's a couple of rounds, raising prices. The higher the number of tours, the higher the price. Others (book cover, design), etc., need to open your mouth a little bit more for a lot of operations.

If I had financial means, maybe I would have them done. But there is not. I'm trying to fix this myself. Let's see, can I do it? Let's say good luck now. :))

So you will understand. The paper edition of English books can not be made at the Kindle Store. (For the reasons mentioned above). If it had been done, prices could have fallen in half.

If the book had been printed / in the future, the prices would most likely be as follows;
---------------------------------
"And God Created The Power" 7,99 $   
"What Is Your Birthday?" 19,99 $

The current edition of the books still seems to be going on at the old price.
-------------------------------------------------
"And God Created The Power"   12,99 $   LOOK
"What Is Your Birthday?"   29,99 $   LOOK

NOTE: The addresses of the books on my blog site are as follows;
---------------------------------------

Yes, I had to tell you that I needed to explain this change. I published them in English and added them under. I hope that strangers may come to ignore the mistakes of Google translation .. :)) Sincerely .. E.Y.

Translation: Google Translation

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

14 yorum:

  1. Hayırlı olsun ancak çeviriyi google değil de, profesyonel yeminli tercüman bürosuna yaptırabilirseniz biliyorum epey pahalı oluyor ama iyi çevirirler, daha iyi olur. Bol satışlı olsun inşallah. Emeklerinize sağlık. :) Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  2. çok ilginç bilgi saolun yaa :)

    YanıtlaSil
  3. Hayrli olsunn :) bu kpnulardan cok anlamadigim icin yorum yapamiyorum ama istedigin hedefe ulasabilirsin insallah :)

    YanıtlaSil
  4. Amazon'un kitap yayınlama noktasında ki politikası ve yaşanan sorunları güzel anlatmışsınız. Dilerim, kalbinizden geçtiği gibi olur.

    YanıtlaSil
  5. face sayfamı heklediler. yenisini açmıştımdı. blogda yanda o face sayfasına girceniz, açılan sayfada üstte deep diyo, oraya girince yeni sayfa açılıyor. sizinkine baktım bulamadım. sizin isminizde çok kişi var yaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Çok yararlı bilgiler. Dilerim hayırlı olur. O kadar emek vermişsin Yıldırım :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabaaa🙋Iade i ziyarete geldim bende🤗Kusura bakmayin gecenlerde yazima yorum yapmissiniz ama cevap veremedim bir turlu google plus hesabiyla yorum yapiliyor sanirim benim blogumda.Hala cozemedigim bir sorun var yani yorum bolumumde.Buradan ulasabildim ancak🙈Yorumunuza yanit vermemis gibi gozukmek istemem🙏Yazinizda bayagi yararli bir paylasim olmus..Emeginize saglik😊...

    YanıtlaSil
  8. Allah kimsenin emeğini boş çıkarmasın inşallah, yolunuz açık olsun :)

    YanıtlaSil
  9. Başarılar Ertuğrul Bey..
    Bilgi için teşekkürler.
    Lakin bir çekincemi belirteceğim.
    İnternet ortamında dolaşan "virüs" programları nedeni ile her siteye girmediğimi belirtmeliyim.
    Çekincem ise virüslerin, keyloggar türü virüslerin yaptıklarıdır..
    Geçenlerde "Game Of Thrones" filminin bir bölümünü izleyeyim dedim internette..
    Vay sen misin izlemek isteyen..
    Pc de bulunan virüs proğramı alarm vermeye başladı...
    Siteyi kapattım..
    Bereket riski oldukça yüksek olan virüs uzantısını virüs proğramı engellemişti..
    Ya virüs proğramı olmayan pc ler için durum ne olurdu...
    Hack olaylarının başlangıcı bu işte..
    O nedenle her siteye girmem... ve de tıklamam.
    Tekrardan bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Hadi bakalım yolun açık olsun Ertuğrul :) Bu arada mutlu bayramlar :)

    YanıtlaSil
  11. Benimde bu konuda pek bilgim yok. Ama güzel açıklamalı anlatmışsınız.
    Hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar emek harcamışsın, umarım tüm karşılığını alırsın. ^_^ Üstelik kitaplarını İngilizce yayımlaman da harika. :) Öyleyse, hayırlı olsun diyorum ve seni kalpten tebrik ediyorum. ^_^

    YanıtlaSil
  13. Çok detaylı ve güzel bir açıklama olmuş hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı olsun.
    Kusura bakmazsanız kişisel bir soru sorabilir miyim?

    Yazacağım bir kitabı Amazon'da yayınlamak istiyorum. Yayınlamak ne kadara mal oluyor? Türkiye'de yaşayan bir yazara ödeme nasıl yapılıyor? Yazarın satış fiyatı üzerinden kazancı yüzde kaç oluyor?

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..